Exempel på sällskapsspel
Exempel på sällskapsspel

Exempel på sällskapsspel

Det finns många olika sorters sällskapsspel att välja bland. I den här delen går vi igenom några populära sällskapsspel.

Schack

Ett spel som både fått en musikal och en tv-serie är schack. Schack är ett sorts brädspel för två deltagare. Schack har spelats sedan 500-talet och man tror att spelet först kom från Indien. Spelet går ut på att angripa motståndarens kung.

Monopol

Ett av världens mest populära spel är monopol. Monopol är ett sällskapsspel som lanserades år 1935. Monopol går ut på att köpa eller hyra ut de fastigheter som är utplacerade på spelplanen. Den som har fått mest pengar i slutet av spelet vinner.

Fia med knuff

Fia med knuff kan i folkmun förkortas till fia. Första gången fia med knuff gavs ut på marknaden var år 1896. Man tror att fia har tagit inspiration från det indiska spelet Pachisi. Fia med knuff kan spelas av fyra spelare. Spelet går ut på att man med tärningskast ta ska sig från det bo där pjäserna har sin utgångspunkt och in i mål. Hamnar en pjäs på samma spelruta som en annan så knuffas den ut och går tillbaka till boet. Den som först har alla sina spelpjäser i mål vinner.