Klassiska arkadspel
Klassiska arkadspel

Klassiska arkadspel

Det är något speciellt med de gamla klassiska arkadspelen som gör att de håller än idag, trots att de flesta av dem har över 40 år på nacken. Ett lysande exempel på det är Tetris som fortfarande är väldigt populärt. Det lanserades ursprungligen 1984 men det var i och med att det släpptes till Game Boy 1989 som det verkligen fick sitt stora genomslag. Spelet följde nämligen med när man köpte sin Game Boy, så det var ett spel som i princip alla Game Boy-ägare hade.

Om du letar efter arkadspel Stockholm så kan du hitta klassiker som Space Invaders, Pong och Pac-Man hos La Botanica som ligger i Mall of Scandinavia. De har även modernare spel som Mario Kart och Tomb Raider. Där kan du även få en bit mat så du slipper spela på tom mage. De har även fartfyllda spel där man kör bil eller motorcykel. Skillnaden mot att spela hemma på sin konsol är att du hos La Botanica får sitta på en ”riktig” motorcykel som rör sig i takt med hur du kör i spelet.

Tetrisrekord

Nyligen uppmärksammades NES-versionen av Tetris då en 13-åring lyckades krascha spelet på sin konsol medan han streamade det hela på nätet. Det gör honom till den första person någonsin som har lyckats med detta, efter att ha nått upp till högsta möjliga poäng i spelet.