Olika sorters spel
Olika sorters spel

Olika sorters spel

Idag finns det massor av olika sorters spel på marknaden som fortsätter att växa och utvecklas. I den här delen går vi kort igenom de olika genrer som finns på spel.

Kortspel – är ett sorts bordsspel som spelas med spelkort. Några exempel på kortspel är poker, finns i sjön, bridge och black jack.

Brickspel – är ett sorts bordsspel som spelas med brickor. Några exempel på brickspel är mahjong och domino.

Brädspel– är ett sorts spel som spelas på ett bräde med hjälp av spelpjäser som ska ta sig runt på brädet. Några exempel på brädspel är schack, monopol, backgammon och fia med knuff.

Frågespel – är ett sorts spel som går ut på att spelaren ska svara på olika frågor. Några exempel på frågespel är trivial pursuit och vem vet mest?.

Gissningsspel – är ett sort spel där spelarna ska gissa sig fram till rätt svar. Till exempel hänga gubbe.

Rollspel – är ett sorts spel där spelarna får olika roller och karaktärer. Ett exempel på rollspel är drakar och demoner.

Utomhusspel – är de sorts spel som sker utomhus. Några exempel på utomhusspel är kubb, cricket och boule.

Datorspel – är de sort spel som spelas digitalt på en dator eller på en spelkonsol. Några exempel på datorspel är counter strike, super mario, tomb raider och call of duty.

Sällskapsspel – är de sorts spel som spelas i små eller stora sällskap. Några exempel på sällskapsspel är charader, twister, med andra ord och yatzy.

Dryckesspel – är de sorts spel som spelas där syftet är att dricka. Ett exempel på ett dryckesspel är beer pong.

Matematiska spel – är de sort spel som kräver ett matematiskt tänkande. Några exempel på matematiska spel är solitär och nim.