Klassiska bilspel
Klassiska bilspel

Klassiska bilspel

Bilspel har funnits i alla tider till datorer och spelkonsoler och vissa serier har blivit riktiga långkörare. En av dessa är Need for speed från Electronic Arts. Det första spelet i serien dök upp 1994 på bland annat PC och den första generationens Playstation. Sedan dess har nya titlar i NFS-serien släppts så gott som varje år. Det har även gjorts remakes på flera av titlarna som varit särskilt populära, bland annat NFS: Most Wanted och NFS: Hot Pursuit. NFS-spelen är väldigt arkadiga till styrningen och temat är ofta street racing, med eller utan polisjakter.

Om du har behov av en bil i verkligheten men inte riktigt har lust eller pengar till att köpa en, så kan du istället satsa på att leasa begagnade bilar från Holmgrens Bil. Då kostar det bara några tusenlappar i månaden istället för att du behöver ta ett lån för att kunna få tillgång till en bil. Då handlar det dock inte om några skrikiga sportbilar, utan om mer praktiska vardagsbilar för att kunna ta sig till jobbet, stormarknaden eller skjutsa ungarna till och från olika aktiviteter.

Virtuell lastbilskörning

Det finns dock även bilspel som är lite mer vardagsnära. Till exempel Euro Truck Simulator 2 där man kör lastbil och ska leverera gods av olika slag. Som namnet avslöjar handlar det mer om en simulator än ett arkadracingspel som tidigare nämnda Need for speed. Det gäller att inte bara leverera godset i tid utan också att följa trafikregler, koppla på trailern med mera. Det populära spelet har till och med fått ett DLC där man kan köra i komprimerade versioner av vissa svenska städer, däribland Örebro och Linköping.