Exempel på digitala spel
Exempel på digitala spel

Exempel på digitala spel

Eftersom de digitala spelen är så pass stora som de är idag kommer spelutvecklarna ut med nyheter hela tiden. I den här delen får du veta mer om några av de mest populära spelen inom e-sport.

Fortnite

Fortnite är ett onlinespel som släpptes år 2017. Sedan spelet släpptes har populariteten vuxit och spelet har idag 125 miljoner spelare runt om i hela världen. Fortnite är ett överlevnadsspel som går ut på att överleva. I spelet kan du möta monster eller andra spelare som du ska döda.

Counter Strike

Counter strike är det mest populära spelet i Sverige. Spelet är ett sorts skjutspel som har funnits sedan år 1999. Counter strike går ut på att skjuta ner motståndare.

League of legends

Ett annat exempel på ett populärt onlinespel är league of legends. League of legends går ut på att förstöra motståndarnas bas. Spelet lanserades år 2009 och spelas i lag vilket innebär att league of legends förekommer i olika spelturneringar inom e-sport.

Call of duty

Call of duty förkortas i folkmun till cod. Likt counter strike så är call of duty ett skjutspel. Call of duty lanserades år 2003. Call of duty utspelar sig i kända krig, till exempel andra världskriget och kalla kriget.