Vad är indiespel?
Vad är indiespel?

Vad är indiespel?

Indiespel hör man ofta talas om, men vad är det egentligen? Det handlar om videospel som har utvecklats av en liten, oberoende (independent på engelska) utvecklare som inte har någon mångmiljonbudget eller en stor publisher i ryggen. Inte sällan handlar det om soloutvecklare, det vill säga en enda person som gör allt i spelet på egen hand. Allt från programmering och grafik till marknadsföring.

Kända indiespel

Några kända indiespel är Limbo, Minecraft (även om Microsoft nu har köpt upp studion bakom spelet), Terraria, Firewatch och Cuphead. Det är många som uppskattar dessa spel då utvecklarna bakom spelen ofta har full kreativ frihet, till skillnad från stora spelstudior där de oftast satsar på säkra kort eftersom det kostar så mycket att utveckla spelen.

Indiespel är billiga

Indiespel är princip också alltid billigare än storspelen. Är du dessutom snusare så passar det ypperligt med lite billigt snus att njuta av under spelsessionen, om du har åldern inne för det vill säga. Billigast blir det om du köper snuset online. På Snusbolaget.se säljer de billigt snus i olika varianter, både med och utan tobak. Kanske gör en prilla snus under läppen att du blir mer avkopplad och kan sjunka in i spelvärlden för en stund och stänga ute världen utanför.

Årets indiespel 2023

2023 var ett ovanligt bra spelår och det släpptes även många indiespel. Det är många som har sammanställt listor över de bästa indiespelen 2023 och ett återkommande spel man ser högt upp i dessa listor är Cocoon. Spelet är utvecklat av dansken Jeppe Carlsen, som var lead gameplay designer för de hyllade indiespelen Limbo och Inside.