4 roliga skäl att spela tandläkarspel på mobilen
4 roliga skäl att spela tandläkarspel på mobilen

4 roliga skäl att spela tandläkarspel på mobilen

Hur går det till hos tandläkaren? Med tanke på hur många tandläkarspel som finns att ladda ner som appar är det här med att gå till, och inte minst att vara tandläkare, något som fascinerar. Har du provat ett sådant mobilspel någon gång? Nedanför följer fyra roliga skäl till att skaffa en tandläkarapp och att genom den utforska tandläkarnas spännande värld.

1. Tandläkarspel låter dig leka med verkligheten

En av de stora fördelarna med tandläkarspelen är att de ligger tillräckligt nära verkligheten för att de ska uppmuntra till klassisk rollek. Du vet hur barn annars gillar att leka doktor eller restaurang? Att leka tandläkare har samma tjusning. Eftersom många av apparna riktar sig till barn har de många fantasifulla och humoristiska inslag. Att driva en tandläkarmottagning i spelet kan ändå innebära att du får i uppdrag att borsta tänderna och plocka bort tandsten på dina patienter, om än digitalt och på låtsas.

2. Olika uppdrag lär dig följa instruktioner

Beroende på vilken typ av tandläkarspel du laddar ner kan du få olika uppdrag som går ut på att behandla patienterna för olika åkommor. Spelet blir lite som ett doktorsspel med skillnaden att patienten gör ett tandläkarbesök hos dig. Uppdragen kan innebära att du ska plocka bort tandsten, borsta tänderna eller ge fluor i olika turordningar. För ett barn kan att läsa och följa instruktioner i spelsammanhang ge bra träning inför skolan och livet. Det finns också appar som låter dig spela fritt. Då bestämmer du själv hur du vill ta hand om dina besökares munnar. Bered dig på att få skrattattacker!

3. Tandläkarspelen är oftast humoristiskt gjorda

Ja, bered dig på skrattattacker. I en del av tandläkarspelen är sanningen nämligen något tillspetsad och du ställs då inför knasiga situationer. Dessutom kan grafiken vara serietidningslik, vilket medför att munnen får överdrivna proportioner liksom att hålen och tandstenen blir väldigt påtagliga. Skulle tänderna behöva rengöras och lagas är det bara till att plocka fram tandläkarinstrumenten du kan välja på i spelet. I de humoristiska spelvarianterna kan en vanlig munsköljning påminna om ett helt bubbelbad. Trots allt detta känns gestaltningen av tandläkarbesöket trovärdigt och lärorikt.

4. Att spela tandläkarspel kan vara avdramatiserande

Bara en sådan sak att du ges möjlighet att utforska tandläkarens värld och dessutom ges utrymme att såväl leka som skratta i den, kan ha en avdramatiserande effekt på tandläkarbesök i stort. Se bara till att inte välja appar i stil med ”Tandläkarskräck”! Jodå, sådana tandläkarspel finns också i appbutikerna.

Så hittar du spelen för att leka tandläkare

App Store och Google Play är exempel på appbutiker från vilka du kan ladda ner de olika tandläkarspelen gratis. Sök på ordet ”tandläkare” så får du upp en mängd alternativ.