Så kan The Sims hjälpa dig att inreda
Så kan The Sims hjälpa dig att inreda

Så kan The Sims hjälpa dig att inreda

Många som älskar spelen i The Sims-serien lägger otaliga timmar på att bygga och inreda de perfekta hemmen åt sina spelkaraktärer. Men spelens köp- och bygglägen kan också användas som ett praktiskt verktyg för att experimentera med olika inredningsstilar och testa allt från väggfärg till möbleringslösningar när du vill ändra om där hemma i verkliga livet.

Väggfärg, tapeter och golv

Få saker är lika effektiva som att förändra väggarna när du vill få ett rum att kännas som nytt. Du kan hitta snygg väggfärg och tapeter online, men har du svårt att bestämma dig så är The Sims ett bra sätt att prova dig fram. Du kan ändra väggfärg och tapeter med ett knapptryck, och ångrar du dig så gör det ingenting. Experimentera med olika nyanser, fondväggar och annat du kan komma på.

Tänk bara på att olika färger kan upplevas olika i olika rum beroende på exempelvis belysning. När du vet ungefär vad du är ute efter så kan du beställa hem färgprover från Familjetapeter för att få en uppfattning om hur nyanserna ser ut i ditt verkliga hem.

Möblering och nya prylar

Att möblera om där hemma kan bli ett stort projekt, och resultatet blir inte alltid som du tänkt dig. I The Sims är det däremot hur enkelt som helst att till exempel flytta sängen intill väggen till mitten av rummet, och lika enkelt att ställa tillbaka den om det inte blir bra.

Är du sugen på att köpa ny inredning till hemmet kan du också testa olika stilar i The Sims. Det är ett enkelt och billigt sätt att prova på nya inredningstrender innan du bestämmer dig för vad du gillar. Finns inte den sorts prylar du är ute efter i spelet kan du alltid kika på de många nedladdningsbara prylar som andra spelare har gjort.

Inspiration

Är The Sims den moderna tidens inredningskatalog? Ja, kanske. På sims-fokuserade bloggar och communities kan du se mängder av inspirerande bilder från andra spelares hus i The Sims, och vissa färdigmöblerade hus går att ladda ner till ditt eget spel.

Ser du någon möbel eller annan pryl du gillar i The Sims går det ofta att hitta något liknande att köpa i verkliga livet, särskilt om du letar online. Spelar du The Sims 2 släpptes 2008 ett helt paket med nya prylar till spelet i samarbete med Ikea, fullt med grejer som Ikea även säljer på riktigt.

Utbyggnad och ombyggnad

The Sims-spelen har byggverktyg som är lätta att använda. Med dem kan du experimentera med att till exempel bygga ut huset, ta bort en vägg för en öppnare planlösning och mycket annat. Gillar du resultatet i spelet kan du sedan göra samma sak i ditt verkliga hem.