Världens dyraste spel
Världens dyraste spel

Världens dyraste spel

Under 2021 såldes ett Super Mario 64 (oöppnat) för rekordhöga 12,4 miljoner kronor eller 1,56 miljoner dollar på auktionshuset Heritage Auctions. Två dagar tidigare såldes The Legend of Zelda för runt 6,9 miljoner kronor. Kanske det är dags att leta igenom förvaringslådor, gå igenom källare och vindsförråd för att se om du kanske har ett gammalt tv-spel som är värt pengar. Gamla tv-spel säljs för stora summor nästan dagligen men för att nå miljonbelopp måste spelet vara i perfekt skick och helst i en oöppnad förpackning. Dessutom krävs att det är ett spel som är attraktivt för köpare. Super Mario 64 var ett plattformspel i 3D där tillverkaren sålde runt 11 miljoner spel. Trots detta tror Heratige Auktions att det endast finns max fem exemplar i perfekt (oöppnat) skick.

Världens dyraste brädspel

Ett brädspel som ökat i värde är Monopol och ett gammalt monopolspel i utmärkt skick kan vara värt pengar. Det högsta pris som betalats för ett gammalt Monopol spel var 146 500 dollar år 2010. Världens dyraste monopolspel tillverkades 1998 av Sidney Mobell som var en juvelerare från San Fransisco. Spelet har värderats till runt 2 miljoner dollar och existerar endast i ett exemplar. Detta spel kanske bidrog till att man numera tillverkar superduperdyra och exklusiva monopolspel. Zontik Games i USA har specialicerat sig på tillverkning av lyxupplagor av olika spel. Du kan köpa ett Monopolspel med förgyllda eller silver pjäser som du spelar på en spelplan i guldpräglat Dauphin kalvskinn. Priset ligger mellan 5 737 till 14 161 dollar.

Investera i spel?

Att investra i retro spel kan bli en mycket god investering i framtiden. Det finns inget som indikerar att marknaden svalnat i intresse och förra årets rekordförsäljningar i USA av både Super Mario och Zelda verifierar detta. Oavsett om du vill skaffa spel som en investering eller för nöjes skull kan det vara en god idé att sälja diamantsmycken som du inte använder. Hos Diamantbrev kan du sälja diamanter säkert och tryggt till marknadens högsta pris. På ett enkelt och smidigt sätt kand du sälja allt från lösa diamanter till guldsmycken med infattade diamanter. Diamantbrev köper exempelvis inveteringdiamanter, alliansringar, enstensringar samt andra typer av diamantsmycken (både små och stora diamanter). Värderingen utförs av behöriga värdingsmän med erfarenhet inom branschen. Allt du behöver göra är skicka in dina diamanter i ett diamantbrev (kostnadsfritt). Värdering sker samma dag som Diamantbrev erhåller dina smycken och diamanter. När du godkänner värderingen betals pengarna ut till ditt konto omedelbart.

Världens dyraste spel

Som alla vet kostar det en hel del att tillverka dator och tv-spel. I och med att det blivit populärt världen över att spela lägger speltillverkare ner miljontals dollar för att komma ut med de bästa och populäraste spelen. De så kallade bästsäljade spelen säljs i många miljoner exemplar över hela världen vilket ger tillverkarna miljarder i vinst. Final Fantasy VII från 1997 var världens första oerhört dyra spel och kostade på den tiden runt 45 miljoner dollar att skapa. Destiny som kom ut 2014 var det dyraste tv-spelet hittills och kostade runt en halv miljard dollar.